Igazságok a ginekről

Egy ital, amely valamikor régen a hollandok csodaszereként debütált, jelenleg is nagy népszerűségnek örvend szerte a világon.
Minden, ami gin, megtalálható a Ginshop gin webáruházban! Gabonapálinka és borókabogyó különleges ízvilága, amely nem véletlen világszerte népszerű.

Tudtad, hogy egy nemzetközi versenyen a magyar Opera Gint aranyéremmel jutalmazták? Ebben a cikkben igazságokat, érdekességeket fogalmaztunk meg, melyekből az is kiderül, mi a kapcsolat a gin és a fekete macska között, valamint a Ginshop gin webáruház termékpalettájából is kiemeltünk néhányat. Ez esetben a klasszikus, a furcsa elnevezésű és a különös múltra visszatekintő ginekre esett a választásunk.

· Amikor még gyógyhatása miatt fogyasztották a gint az emberek, messze nem volt olyan ízletes, mint mai változatai. Nem éppen kellemes íze miatt borókabogyóval ízesítették.

· A harmincéves háborúban bátorságot merítettek belőle a holland katonák, amire az angolok is felfigyeltek, és hírét vitték a genever rendkívüli hatásának.

· Azokban az időkben, amikor a vízfogyasztás sok veszélyt rejtett az angol nép életében, a gin a szegények számára is biztonságos választásnak tűnt. A sorra nyíló szeszesitalt árusító üzletek által a 18. század elejére a köznép ópiumaként vált ismertté.

· Egy égetett szeszesital, erős gabonapálinka, amit a boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával ízesítenek. Időnként más fűszert is használnak, de a boróka íz dominál.

· Elnevezése, a boróka szó francia (genévrier) vagy holland (jeneverbes) elnevezéséből ered.

· Kevésbé szabályozott italkategória, mint a whisky, alapja gabonapárlat, de lehet gyümölcspárlat is.

· Régen hordókban szállították, és a tárolás során érdekes ízekkel gazdagodott. Manapság legelterjedtebb a tölgyfahordóban való tárolás az érlelési szakaszban.

· A második világháborút követően nagy számban jelentek meg koktélreceptek a könyvesboltokban, aminek hatására a gin, mint parti kellék sem hiányozhatott. 2 fajtáját különböztetjük meg; desztillált- és kevert gin.

· A gin tonik és az első színes gin (pink gin) együtt indult hódító útjára.

· A sloe gin eredetére is érdemes kitérni, amely alapanyagáról, a kökényről kapta a nevét. Eredetileg téli italként fogyasztották, amolyan melegítőként, majd később az amerikaiak nyáriasították szódavízzel és citrussal, így született meg a Slow Gin Fizz.

A Ginshop gin webáruház kínálata széles, érdekességből kiválasztottunk négyet:

· London Dry: a legklasszikusabb gin fajta. Koktélokhoz legtöbbször ezt használják, hiszen egy kevésbé aromás desztillált gin, amely nem édesített, előállítása során csak természetes ízesítőket használnak, és a citrus sem hiányozhat belőle. A London Gin esetén a név nem a helyre, hanem a stílusra utal, ezzel szemben a Plymouth Gin név egyben helyet is jelöl.

· Old Tom: az illegális szeszfőzdék bezárása után tovább folytatódott az illegális kereskedelem az Old Tom néven ismertté vált édes változat értékesítésével, de csak a fekete macska szimbólummal ellátott utcai kiszolgálóhelyeken. Aki pénzt dobott a nyílásba, cserébe italt töltöttek a poharába.

· Navy strength: ezt a gint az angol tengerészek kapták, és minimum 57 %-os alkoholtartalmú kellett legyen ahhoz, hogy gyúlékony maradjon, ha véletlen puskaporral érintkezett.

· Gunpowder Irish: ezt a „Puskapor gint” középkori stílusú lepárlókban desztillálják, aminek anyaga réz. A fűszeres ízvilág Írország és Kelet együttes hangulatát idézi. Ez esetben a keleti növény a Gunpowder tea, innen a név.

Összegzés

A Ginshop gin webáruház széles skáláját kínálja a jó pár éve világszerte nagy népszerűségnek örvendő italnak. Hazai és külföldi ízek, fűszeresek és kevésbé karakteresek is találhatók a kínálatban. Egy ideje gin és tonik jó barátságban vannak, fedezd fel a számodra legkellemesebb ízvilágot, amelyben a jól megválasztott gin és tonik együttes hatása érvényesül. Igazságokat, érdekességeket olvashatsz a cikkben, az ital nevének eredetéről, legális és illegális múltjáról, a fekete macskával való furcsa kapcsolatáról. Valamint bemutatunk négy ikonikus elemet a kínálatból.

Kapcsolódó cikkek

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Az ehető virágok izgalmas díszítő elemei és ízesítő az ételeknek. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni róluk.

Édesburgonya receptek a mindennapokra

Édesburgonya receptek a mindennapokra

Az édesburgonya, vagy más néven batáta, nemcsak rendkívül tápláló és egészséges, hanem rendkívül sokoldalú is a konyhában.

5 olasz borvidék, amelyet ismernie kell

5 olasz borvidék, amelyet ismernie kell

Ha Ön borrajongó, valószínűleg már ismeri Toszkánát és a világhírű Chiantit, de tudta, hogy vannak más nagyszerű olasz borvidékek is?