Hogyan etessünk egy kutyát

Próbáljon ki új ízeket új ételeket is a kutyájának.
Hogyan etessünk egy kutyát

Étkezéskor tálban kínálja fel az ételt, és várjon legalább 10 percet, mielőtt felveszi a tálat. Ha úgy tűnik, kutyája nem érdeklődik az étel iránt, próbáljon meg egészséges feltétet adni az ételhez, vagy váltson márkát. Alternatív megoldásként naponta egyszer vagy kétszer is etetheti kutyáját, és ügyeljen arra, hogy minden étkezéshez elegendő mennyiséget biztosítson.

A legjobb módja annak, hogy egészséges ételt készítsen kutyája számára, ha csirkével vagy hallal kezdi. Nem válogatósak, így a csirke és a barna rizs 50/50 arányú keverékéből egészséges ételt készíthet. Ha bizonytalan a kutyája ételpreferenciáit illetően, keressen olyan állatedelt, amely valódi fehérjét tartalmaz. Kerülje a kutya ételmaradékkal való etetését, mivel az káros lehet az egészségére.

Zöldségek esetében tegyen félre egy teáskanálnyi főtt gyümölcsöt vagy zöldséget, hogy a kutya rágcsálhassa. Sokan szeretnek félretenni egy-egy darab maradékot, de ez veszélyes lehet. Emellett a főtt csontok is veszélyesek lehetnek. Ne etesse kutyáját feldolgozott húsokkal vagy szőlővel, mivel ezek magas zsír- és nátriumtartalmúak, és emésztési zavarokat okozhatnak.

Az etetési rutin beépítése segít a kutyának megbirkózni a háztartási rutin változásával. Ha ugyanazt az ételt ugyanabban az időpontban vezeti be, kutyája megszokja a rutint, és elvárja az adott időpontban történő etetést. Ha megváltoztatja az étrendjét, az átállás könnyű lesz. Önnek pedig rengeteg ideje lesz arra, hogy kötődjön a kutyájához, és élvezze a közös tevékenységet. Ez egy remek módja a jó viselkedés és a kutyás sportolás jutalmazásának is. Ha sikerül kialakítani egy rutint, a folyamat mind ön, mind a kutya számára simább lesz.

Ha kutyája nem hajlandó enni, hagyományos étkezés helyett fontolja meg a kézzel történő etetést. A kézzel történő etetés megnyugtatja a kutyát, és segít neki enni. Eltarthat egy ideig, amíg befejezi az étel elfogyasztását, de ha sikerült néhány falatot kapnia, a kutyának el kell kezdenie enni az ételt a tálkájából. Tehát, amikor a kutyája legközelebb nem hajlandó enni, ne feledje, hogy próbáljon ki valami újat.

Próbáljon ki új ízeket és textúrákat. Ha kutyája a Ramen Noodleshez van szokva, próbálja meg lecserélni azt egy kiváló minőségű nyers eledelre. Ne feledje, hogy kutyája nem mindig éhes, ezért ne kényszerítse arra, hogy mindig ugyanazt a régi Ramen tésztát egyen. Kutyája előbb-utóbb rá fog unni az ízére, és kevésbé lesz hajlandó új ételeket kipróbálni. Addig is hagyjon kint ételt, hogy a kutyája legelhessen belőle.

Ugyanez vonatkozik a csontokra is. Ne etessük a kutyát nyers vagy nem eléggé átsütött csontokkal. Ezek fulladást okozhatnak. A legjobb, ha húslevest készít belőlük. A csontvelőcsontok különösen sok tápanyagot tartalmaznak, és csak akkor adjuk őket a kutyának, ha elég nagyok. Ha azonban kutyája kis termetű fajta, előfordulhat, hogy az alsó állkapcsa beleakad egy csontvelőcsontba. Hasonlóképpen, a nagyobb fajtáknak kitörhet a foguk, amikor egy csontvelőcsontot ropogtatnak. Mivel a csontvelőcsont kerek felületére kifejtett nyomás nagyobb, mint amit egy embernek adna, ezért győződjön meg róla, hogy kutyája jóllakik.

Kapcsolódó cikkek

A tér növelése bútorokkal

A tér növelése bútorokkal

Rengeteg olyan trükk és praktika létezik, amelyek alkalmasak a tér, az adott helyiség növelésére.

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Ismered már a legnagyobb fürdőszobai termékeket gyártó márkákat? Ha még nem, akkor kattints a cikkünkre és tudd meg, mire számíthatsz tőlük!

Igazságok, amiket a forgácslapokról tudni érdemes

Igazságok, amiket a forgácslapokról tudni érdemes

Érdekel a barkácsolás, a bútorgyártás, vagy a csavarok világa? Olvasd el cikkünket és tudj meg néhány igazságot a forgácslapokról! Kattints!