A kerti padok fokozzák a nyári hangulatot

Szerencsésnek mondhatja magát mindenki, akinek van kertje és nyáron, a legnagyobb kánikulában is van lehetősége, hogy a kertben töltse a szabadidejét. A kerti padok aktívan hozzájárulnak a nyári hangulat fokozásához, legyen szó egy egyszerű kerti padról, egy romantikus vagy egy modern kerti padról. Mutatjuk, hogy mi alapján válasszunk kerti padot!
A kerti padok fokozzák a nyári hangulatot

Hogyan válasszunk kerti padot?

Nem csak a lakásunk és házunk esetén van érvényben az, hogy a stílust össze kell hangolni. Hiszen, egy ház vagy egy lakás, akkor lesz igazán stílusos, ha nem keverjük az egyes irányzatokat. Lelke pedig akkor lesz a háznak, ha a mi személyes stílusunkat is tükrözi. Ezek az íratlan a szabályok a kertre is érvényesek, így mindenképpen gondoljunk erre, amikor kerti padot választunk.

Nyáron jólesik a kertben pihenni, sokan a szabadságukat is otthon, a kertben töltik. Mindenkinek szüksége van pihenésre és ezt a kerti pad maximálisan segíti is, akár a medence mellé, akár a teraszra, akár a rózsalugas alá helyezzük ezeket az ülőalkalmatosságokat. Egy kerti pad akkor is jó szolgálatot tesz, ha bulit, grillezést tervezünk a kertbe a barátainkkal vagy a családunkkal. Dönthetünk az öntöttvas kerti pad mellett is, melynek vázát erős fém alkotja, az ülőfelület és a támla pedig lehet fa és műanyag. Választhatunk olyan padot is, melynek a háttámlája mintázott, romantikus levél vagy virágmintával.

Ezzel el is érkeztünk kétféle stílushoz, amelyet mi magunk, a házunk és a kertünk is képviselhet. Az egyik a romantikus, a másik pedig a modern stílus. Nyilvánvaló, hogy a kertünk stílusa, kialakítása, külleme meghatározza, hogy mi éppen mely stílust preferáljuk és ennek tükrében a kerti padválasztásunkat is meghatározhatja. Dönthetünk a romantikus pad mellett is. Egy ilyen antik kerti pad tölgyfából készül, öntöttvas vázzal és műanyag támlabetéttel. A kerti pad víztaszító anyagból készült, így ellenáll az időjárás viszontagságainak. Ha a kertünkben sok a virág, kerti lugasunk is van, vagy kialakítottunk egy romantikus szegletet, akkor egy ilyen romantikus pad mindenképpen passzolni fog a térbe.

Ellenben, ha mi elsősorban a modern dolgokat kedveljük, akkor valószínűleg a kertünkön is ez a stílus érződik. Mi lenne a legjobb választás, mint a modern kerti padok közül választani egy ülőalkalmatosságot? A modern kerti pad, vagy rest kerti pad fémből készül, a fémszerkezete porszórt festékkel van kezelve, így szintén nem tesz kárt benne az időjárás. A pad, talajhoz is rögzíthető és hosszú élettartammal rendelkezik.

Akármelyik típusú pad mellett is döntünk, az biztos, hogy egy kényelmes kerti pad nem csak üde színfoltja lesz a kertünknek, de mi magunk is jól érezhetjük magunkat a kertünkben egy-egy komfortos padon üldögélve.

Kapcsolódó cikkek

A medence kiválasztásának kritériumai

A medence kiválasztásának kritériumai

A nyarat már nagyon sokan várják, és évről-évre egyre nagyobb azoknak a száma, akik azt tervezik, az idei nyár kicsit másabb lesz, kicsit többet áldoznak a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Az ehető virágok izgalmas díszítő elemei és ízesítő az ételeknek. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni róluk.

Így találhatod meg a számodra tökéletes elektromos láncfűrészt!

Így találhatod meg a számodra tökéletes elektromos láncfűrészt!

Egy elektromos láncfűrész aranyat ér, ha a téli tüzelőt kell összeaprítanod, le kell vágnod egy rossz helyre lógó gallyat, ki kell vágnod egy fát vagy a barkácsoláshoz szükséges alapanyagot készítenéd elő.