A medence kiválasztásának kritériumai

A nyarat már nagyon sokan várják, és évről-évre egyre nagyobb azoknak a száma, akik azt tervezik, az idei nyár kicsit másabb lesz, kicsit többet áldoznak a pihenésre és a kikapcsolódásra.
A medence kiválasztásának kritériumai

Ezt a célt segít megvalósítani az udvarunkon felállított és üzembe helyezett medence, ami elősegíti, hogy a forró nyári napokon lehűtsük magunkat, hogy a nyári szabadságunkat otthoni környezetben, nyugalomban töltsük – ennek jelentős részét a saját medencénkben –, illetve, hogy kerti partit szervezzünk, amelynek fénypontja a medence használata, merthogy ma már számtalan anyagú, formájú és kivitelezésű medence kapható. Mégis hogyan, és mi alapján válasszunk medencét? Mutatunk néhány fontos információt, amely segíthet a döntés meghozatalában.

A medence kiválasztásának szempontjai

A medence kiválasztásánál számos tényezőt figyelembe kell venni. A medence használatának gyakoriságát, a rendelkezésre álló helyet, a medencére szánt összeget, illetve a személyes ízlésünket, amely nagy befolyással bír a medence anyagát illetően.

Milyen gyakran kívánjuk használni a medencét?

Medencevásárlás előtt fel kell tennünk a kérdést, hogy milyen gyakran kívánjuk használni a medencét? Az, hogy milyen gyakorisággal kívánjuk használni a medencét, meghatározza, hogy milyen típusút válasszunk. Amennyiben csak ritkán használjuk, úgy érdemes olyat választani, amelyet egyszerű szétszerelni, és fontos szempont az is, hogy mind a szétszerelés, mind az újbóli összeszerelés gyorsan és egyszerűen menjen.

A rendelkezésre álló hely

Medencevásárlás előtt célszerű azt is mérlegelni, hogy mennyi hely áll az udvarunkon rendelkezésre, hogy akár egy nagyobb medence kényelmesen elférjen, és kényelmesen hozzáférhetővé váljon. Mivel a legtöbb medence összeszerelést igényel, így elegendő helyre van szükség az összeszerelési munkálatokhoz. A medencevásárlóknak azt is tudniuk kell, hogy a medencéhez egyéb kiegészítők is tartoznak, ilyen például a hőszivattyú, a robotporszívó, a homokszűrő, az elektromos fűtőeszköz, amelyek nem csak helyet igényelnek, de a beüzemelésükhöz és a működésükhöz elektromos áram is szükséges, így medence tervezésekor erre is gondolnunk kell.

A medence helyének kiválasztásakor gazdasági szempontokat is figyelembe kell venni. Általában olyan helyen érdemes felállítani a medencét, ahol állandó napfény éri, így a medence vize mindig kényelemesen meleg marad.

A medencére szánt összeg

Amikor medencevásárláson gondolkodunk, azzal is tisztában kell lennünk, hogy nem csupán a medencét, hanem az egyéb kiegészítőket is meg kell, vásárolunk, hiszen a medence vizét és magát a medencét is karban kell tartanunk, és a víz minőségére is fokozottan ügyelni szükséges. Ezért medencevásárlásnál ezt is mindenképpen kalkuláljuk bele a költségvetésbe. Az ár kiszámításakor tehát mindenképpen vegyük figyelembe, mind a medence telepítésével, mind a karbantartásával összefüggő kiadásokat.

Milyen anyagú medencét vásároljunk?

A tanácstalan vásárlók legfontosabb kérdés ez szokott lenni. Az egyik leggyakoribb medencetípus a csővázas medence, amelyet a T-csatlakozók segítségével lehetséges könnyedén összeszerelni. Ezek a medencék jól bírják az időjárás viszontagságait, hiszen a csővázak ellenállnak a korróziónak. A kompozit T-csatlakozó új anyagának köszönhetően erős és UV-álló, és az időjárás viszontagságai ellen is védett, illetve hosszú felhasználhatóságot garantál.

A puhafalú medencék beüzemeléséhez csak egy láb pumpára, vagy elektromos pumpára van szükség. Ezek a medencék felfújható peremmel rendelkeznek és könnyű a karbantartásuk. Egyes termékek vízforgató egységgel, mások a nélkül kaphatók.

Amennyiben az esti relaxációt részesítjük előnyben, úgy az udvarunkra, jacuzzit is választhatunk. A nagy teljesítményű buborékfúvókák a frissítő masszázst teszik lehetővé, illetve a fűtési rendszer elősegíti, hogy a számunkra legmegfelelőbb vízhőmérsékletű vízben regenerálódjunk.

A fa medencék a rusztikus és a modern környezetben is megállják a helyüket. Sokféle modell áll rendelkezésünkre. Választhatunk a kerek, az ovális és a téglalap alakú modellek közül. A medence fa részei kezeltek, így nem csak a kártevőknek, hanem az időjárási viszontagságoknak is ellenáll. A fa medencék külső fa létrát és belső rozsdamentes acél létrát is tartalmaznak.

Kapcsolódó cikkek

A kreatív ötletek - Kreatív ötletek kertrendezéshez – egyedivé varázsolják a kertünket.

Kreatív ötletek kertrendezéshez

A kertünkbe minden olyan tárgy jól jöhet, amelyeket a bolhapiacon szereztünk be. Cikkünkben kreatív ötleteket olvashatsz kertrendezéshez.

A növények, hasonlóan az emberhez - A növények éreznek és intelligensek is – intelligens lények.

A növények éreznek és intelligensek is

A növények éppen olyan tudatos és érző lények, mint az emberek. A kutatások azt bizonyítják, hogy a növények is fejlett intelligenciával rendelkeznek.

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Az ehető virágok izgalmas díszítő elemei és ízesítő az ételeknek. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni róluk.