Hogy zajlik az ablakcsere Budapesten?

A nyílászáró csere nem mindennapos dolog az ember életében, ezért érdemes alaposan körbejárni a témát, mielőtt belevágunk. Cikkünkből most megtudhatod, hogy hogyan zajlik az ablakcsere Budapest területén.
Hogy zajlik az ablakcsere Budapesten?

1. Felmérés ablakcsere előtt

A legfontosabb lépés mindenek előtt a paraméterek feltérképezése az adott ingatlanban. Ezt minden esetben el kell végezni még az árajánlat átadása előtt, hiszen a körülmények nagyban befolyásolhatják az ablakcsere árát. Az ár ugyanis nagyban függ a cserélendő ablakok számától, méretétől, valamint attól, hogy milyen típusú ablakokat szeretne a megrendelő a helyükre.

A felmérés folyamata úgy zajlik, hogy egy szakember kimegy az ingatlanhoz és az érdeklődővel együtt megállapítják, hogy milyen típusú ablak lenne a legmegfelelőbb az adott helyre. Ezen kívül kiválasztják, hogy milyen stílusú nyílászárót szeretne az ügyfél, illetve meghatározzák, hogy milyen egyéb munkálatokra lesz szükség a lehető legjobb minőség és a legszebb végeredmény eléréséhez.

2. Az ablakok gyártása

Amikor megtörtént a felmérés és a megrendelő elfogadta az árajánlatot, a következő lépés az ablakok legyártása. A gyártás előtt minden esetben megadunk egy határidőt, amikor elkészülnek a megrendelt nyílászárók. Ezután következik egy időpont egyeztetés, amikor kimegyünk az ingatlanhoz, hogy az ablakcsere folyamata elkezdődhessen.

3. Ablakcsere folyamata

Mielőtt bekerülnek az új ablakok, a régit ki kell szednünk a helyéről. Ezt a folyamatot nagy óvatossággal kell végezni, hogy ne legyen baja a falfelületnek, amihez az új ablakot rögzíteni fogjuk. Ha szükséges a régi ablakkeretet több, kisebb darabra vágjuk és úgy emeljük ki a helyéről, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket.

A következő lépés nem más, mint az új ablak behelyezése. Először le kell szerelni a szárnyakat a tokról, hiszen így sokkal könnyebben és biztonságosabban tudjuk elvégezni a folyamatot.

Ha ezzel megvagyunk, akkor beilleszthetjük a falba a tokot és rögzíthetjük. A szerelési hézagokat purhabbal töltjük fel, hogy a szigetelés maximális legyen. Ezután vissza illesztjük a tokra az ablak szárnyait, valamint pontosan be is állítjuk az ablakokat. Ha az összes lépésen végigmentünk, akkor körbe vágjuk a purhabot, hogy ne legyen sehol felesleg és esztétikus legyen és csak az ablakcsere legvégén húzzuk le a védőfóliát, hiszen a folyamat során ez védi meg az ablakot a különböző szennyeződésektől és sérülésektől.

Sokan félnek belevágni ebbe a folyamatba, pedig egy családi házon végzett ablakcsere Budapest területén vagy egy panel lakáson végzett csere is csak 1-2 nap. Egy jó szakember segítségével gyorsan és maximális elégedettséggel lehetünk túl az ablakcsere folyamatán!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan kell karbantartani a fából készült otthoni szaunát?

Hogyan kell karbantartani a fából készült otthoni szaunát?

Ha fából készült otthoni szaunája van, valószínűleg azon tűnődik, hogyan kell karbantartani.

Minőségi futószőnyeg nem csak az előszoba padlójára

Minőségi futószőnyeg nem csak az előszoba padlójára

A futószőnyeg az egyik legalapvetőbb lakberendezési kiegészítő az előszobákban, de a kisebb alapterületű helyiségekbe is remek választás.

Mire figyeljünk a megfelelő ablakos csapat kiválasztásakor?

Mire figyeljünk a megfelelő ablakos csapat kiválasztásakor?

Ha nyílászáró cseréjére kerül a sor, vagy épp új darabok beépítéséről van szó, akkor bizony egyáltalán nem mindegy, kire bízzuk mindezt.