Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

Az Apple nemrég jelentette be a 2021-es MacBook érkezését, amely már napvilágot is látott. A Pro modell talán jobban hasít, mint valaha, köszönhetően a márka saját fejlesztésű chipjének. Tulajdonképpen nincs ember, akinek az igényeit ne tudná kielégíteni bármelyik most megjelent modell. De lássuk, hogy mit is érdemes tudni róluk!
Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

A 2021-es MacBook

A legnagyobb fejlesztést talán a képernyő nagysága jelentette, hiszen a korábbi 13’-os modellekhez képest a Pro most már 14,2’ és 16,2’ hüvelykes formában kapható. Emellett 120Hz-es Promotion Mini LED képernyővel is ellátták, így lesz igazán maximális az élmény. Feltűnő megoldás, hogy a teljes monitor képébe belenyúlik a kamera, ami sokakat zavar, sokak észre sem veszik. Az biztos, hogy így egy nagyobb teret kaptunk szerkesztésre és böngészésre egyaránt.

A gépeket már az Apple által kifejlesztett M1 Pro és Max chippek működtetik, amik még az elődnél is sokkal, de sokkal acélosabbak. A gyártó az előbbi esetében 16, míg a Maxnál 32 feldolgozóegységgel rendelkező GPU-t kínál. A memória kapcsán pedig fontos megjegyezni, hogy míg a Pro esetében 16 és 32-es változat kapható, addig a Max már 64 GB-s változatban is elérhető a felhasználók számára. Ezzel azért már valószínűleg már semmilyen munka kapcsán nem lesz probléma.

Mi a helyzet a kialakítással?

Szembetűnő lehet első látásra a portok választéka, ahol végre nemcsak kettő hagyományos Apple változat található. A márka kiegészítette a gépeket HDMI porttal, illetve SD kártya olvasóval egyaránt, így végre elkerülhető a plusz dugattyú plusz képernyő csatlakoztatására, illetve a külső tároló beolvasására. Emellett végre kaptunk 3,5 milliméteres jack csatlakozót is, amire nem biztos, hogy mindenkinek szüksége van a mai világban, de azért sokszor jó, ha ott van.

A böngészési lehetőségek és a kiegészítők

Azért azt is megjegyeznénk, hogy a vezeték nélküli kapcsolatok terén a rendszert Wi-Fi 6-tal és Bluetooth 5.0-val látták el, így még a böngészés és az egyéb adatátvitel is hipergyors. Az akksi nagyjából 11 és 14 órát bír ki, de ez valószínűleg így is van, hiszen a tavalyi modellek is nagyjából ilyen teljesítményekre képesek. A kiegészítők azonban továbbra sem változtak, ahogy azok beszerzése sem. Az Apple laptop töltő árak továbbra is magasabbak a többi eszközéhez képest, cserébe azonban sokkal többet bírnak. Plusz egy egység sokszor jöhet jól, akár az irodába, akár nyaralás során.

Összegezve

Megérkeztek a legújabb Apple MacBook-ok, amik talán a valaha volt leggyorsabb eszközök lett. A gyártó nagyobb és acélosabb gépet dobott a piacra, amit további portokkal, HDMI csatlakozóval és SD kártya olvasóval láttak el.

Kapcsolódó cikkek

Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

Itt vannak a legújabb Apple MacBook-ok, amelyek jobban hasítanak, mint bármely másik eszköz. De vajon mit érdemes tudni róluk? Most kiderül!

Melyik a 3 leghatékonyabb online marketing eszköz?

Melyik a 3 leghatékonyabb online marketing eszköz?

Az online marketing dinamikus és változó világa folyamatosan új kihívásokat és lehetőségeket rejt.

A CE-Connector folytatódik!

A CE-Connector folytatódik!

Június végén befejeződött a CE-Connector EU által finanszírozott, 3 éves előkészítő szakasza.