Mi az az 5S módszer?

Az 5S egy lean eszköz, ami jobbára a céges munkahelyek rendezett kialakítása során játszhat főszerepet.
Mi az az 5S módszer?

Korántsem csupán rendről és tisztaságról van szó az esetében, hiszen ha a módszer elsajátítása, egyúttal alkalmazása sikeres, az egyet jelent a lean fennakadásmentes bevezetésével és fenntartásával. Úgy is fogalmazhatunk, hogy utóbbi feltétele a módszer hozzáértő, tudatos, megtervezett használata.

Áttekinthetőbb folyamatok, fenntartható rend?

Igen, az 5S módszer közbenjárásával egy olyan dolgozói morál hozható létre, ahol a folyamatok áttekintése pontosan ugyanannyira nem okozhat nehézséget, mint az esetlegesen felbukkanó problémák eredőjének felderítése, orvoslása, egyúttal a rend, a rendszer megteremtése és megőrzése. Ez az az eszköz, ami képes egy olyan dolgozói közeget létrehozni, ahol a munkatársak odafigyelnek egymásra, a környezetükre, valamint motiváltak a fejlődés, az innovációk megismerése, beépítése iránt. Ez hatalmas kulturális váltás, aminek hála a szervezet aktiválása épp úgy megtörténhet, mint a dolgozók tulajdonosi szemléletének kialakítása, valamint a vállalati kép formálása, a fegyelem fenntartása.

Az 5S segítségével kiépített barátságos, vonzó munkakörnyezet minden tekintetben előnyös, a benne dolgozók, illetve a partnerek számára egyaránt. Vagyis olyan körülmények teremthetőek meg tartósan, amik megalapozhatják a hatékony, biztonságos, minőségi munkavégzést. Ez az a vállalati állapot, ahol erőlködés nélkül, könnyedén előmozdítható a folyamatos fejlesztés, fejlődés.

Tömeggyártás helyett lényeg az egyediség?

Igen, a fenti szellemiség jelentékeny mértékben támogatja a kisebb árukészlet tartását, ugyanakkor ezzel együtt a meglévő termékek egyediségének fokozását. Vagyis az ilyen feltételek alapján előállított padlómatrica nem egy tömegtermék, hanem egy egyedi választás, ami egyúttal minőséget testesít meg, így is hozzájárulva a biztonságos alkalmazáshoz és a vásárlói elégedettséghez. A gyors, precíz szállításnak, illetve a minimális rendelési mennyiség hiányának köszönhetően a beszerzés egyszerűbb, mint valaha!

Kapcsolódó cikkek

Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

Itt vannak a legújabb Apple MacBook-ok, amelyek jobban hasítanak, mint bármely másik eszköz. De vajon mit érdemes tudni róluk? Most kiderül!

Mi az az 5S módszer?

Mi az az 5S módszer?

Az 5S egy lean eszköz, ami jobbára a céges munkahelyek rendezett kialakítása során játszhat főszerepet.

A CE-Connector folytatódik!

A CE-Connector folytatódik!

Június végén befejeződött a CE-Connector EU által finanszírozott, 3 éves előkészítő szakasza.