Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot?

Esténként egy pohár bor nagyon jól tud esni. Kicsit ellazulunk, kikapcsolunk, elfelejtjük az aznapi bosszús pillanatokat, az idegőrlő munkát, a stresszes reggelt, az esti dugót és napestig lehetne sorolni, hogy miért is hasznos néha teljesen kikapcsolni és egy pohár vörös vagy fehérbort kortyolgatva lassan az agyunk leghátsó zugába rejteni a nap nehéz perceit és ismét a jó pillanatokra koncentrálni. Mit tegyünk, ha már van a hűtőben egy megbontott borospalack, de mi nem kívánjuk már és ezúttal egy másik üveg bort szeretnénk kinyitni? Semmiképp se dobjuk ki, hiszen a bort nem csak meginni lehet, ezer más felhasználási módja is van, így pedig nem csak hogy nem fogunk pazarolni, még hasznát is vesszük a háztartásban.
A bort - Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot? – sok mindenre fel lehet használni.

Rovarcsapda egyszerűen

Ha unod, hogy a konyhádban gyűlnek össze a bogarak és a rovarok, azaz a lakásod ezen pontján érzik magukat a legjobban, akkor egy kis tálkába önts egy-két deci bort és hagyd, hogy szépen belesétáljanak az ízletes és vonzó csapdába. Igen, szó szerint csapdába csalod ezzel őket, mivel a gyümölcsös illat vonzza őket és még akkor is belesétálnak, ha egy folyadékról van szó, amitől viszont rettegnek.

Pácolásra vörösbor

Ha sült húst szeretnél készíteni, és valami pikáns ízre vágysz, akkor csak pácold be a hússzeleteket borba, egy egész éjszakára és másnap süsd azokat ki. A bortól nem csak hihetetlenül pikáns ízorgiában lehet részed, de a hús olyan omlóssá és szaftossá válik, hogy soha többé nem szeretnéd a jövőben máshogy készíteni a húsételeidet.

Baktériumok ellen is kiváló

Nem csak ecettel takaríthatunk a lakásban, kiválóan alkalmas erre a fehérbor is, hiszen a savassága nagyszerűen fertőtlenít. Ha nem akarjuk, hogy az egész lakás alkoholszagú legyen, akkor használjuk csak a kényes felületekre, mint például a vágódeszka, vagy éjszakára víz és fehérbor keverékébe áztasd be a mosogatószivacsot, így pusztítva el a szivacsban lévő baktériumokat.

Zúzódásra petrezselyemlevél és bor keveréke

Nincs otthon semmi a frissen keletkezett zúzódásodra, de majd’ megőrülsz a fájdalomtól? Akkor irány a konyha. Vegyél néhány petrezselyemlevelet, morzsold össze az ujjaid között, majd dobd bele egy pálinkáspohárnyi borba. Azután helyezd a leveleket a zúzódásra és pihenj. Mire a harmadik adag borban áztatott levelet helyeznéd a sérülésre, rá fogsz jönni, hogy igazából már el is múlt a fájdalom.

Borterápia öregedés ellen

Lehet, hogy nem hallottál még erről a terápiáról, ezért mindenképpen próbáld ki, ha szeretnéd sokáig megőrizni bőröd feszességét. A borterápia nagyon egyszerűen működik. Engedj egy kád tetszőleges hőmérsékletű vizet, majd önts bele vörösbort. A vörösborban található antioxidánsok, kiváltképp a resveratrol nevű vegyület, hihetetlenül pozitívan hat a bőrre, hiszen öregedésgátló hatással rendelkezik. Csak merülj el egy kádnyi vízben, amelybe előzőleg bort is öntöttél és kortyolgass el egy pohár bort, hogy ne csak a lelked, hanem a tested is pihenjen, feltöltődjön.

Baleset a nappaliban

Nincs is annál kínosabb, amikor vendégségben vagyunk, és véletlenül kilöttyintünk egy korty vörösbort a házigazda nappalijának világos szőnyegére. Mivel nem állhatunk egész este a folton, így valamit tenni kell. Még úgy is érezheted magad, mint egy vígjátékban, ha kilötyögteted a vörösbort, majd gyorsan öntesz rá egy deci fehérbort, de ez egyáltalán nem egy vígjáték, mivel ha gyorsan cselekszel, akkor a fehérbor savassága nem csak elhalványítja a szőnyegen keletkezett foltot, de el is tünteti azt.

Kapcsolódó cikkek

A tér növelése bútorokkal

A tér növelése bútorokkal

Rengeteg olyan trükk és praktika létezik, amelyek alkalmasak a tér, az adott helyiség növelésére.

A bort - Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot? – sok mindenre fel lehet használni.

Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot?

A bort nem csak meginni jó, ezer más felhasználási módja is létezik. Mutatunk is néhány érdekeset.

Kárpittisztító gép használata a szennyeződésektől mentes felületek érdekében - az ünnepek alatt is!

Kárpittisztító gép használata a szennyeződésektől mentes felületek érdekében - az ünnepek alatt is!

Mindenki ezerrel készül az ünnepekre. Elindult a karácsonyi ajándékvásárlás, az ebéd elkészítéséhez szükséges bevásárlólista összeírása, a megfelelő dekoráció kiválasztása, valamint a vendégek otthonába történő meghívása egyaránt.