A növények éreznek és intelligensek is

A növényeket folyamatosan vizsgálják, legyen szó a fákról vagy éppen virágokról. Már nagyon sok tudós megállapította, hogy a növények intelligensek, éppen olyan módon, mint az emberek. Meglepő és tanulságos tudományos eredmények születtek ezzel kapcsolatban.
A növények, hasonlóan az emberhez - A növények éreznek és intelligensek is – intelligens lények.

A növényi agy és idegrendszer

Amikor meghalljuk ezt a kifejezést, lehet, hogy elcsodálkozunk rajta, hiszen hogyan is lehetne egy növénynek agya. Márpedig van, méghozzá igen fejlett aggyal és idegrendszerrel rendelkeznek. A növények közül az ananásszal kapcsolatban is végeztek vizsgálatokat. Megállapították, hogy ez a növény annyira intelligens, hogy az éghajlati viszonyok alapján akár két évre előre képes megtervezni a saját növekedését. Ez is arra vall, hogy a növények magas szintű intelligenciával megáldottak.

A növények, mint tudatos „lények”

Egyes kutatók egyenesen úgy vélik, hogy a növények nagyon is tudatos lények. Igen, lények. Éppen olyan lények, mint az emberek, akik kommunikálnak egymással, akik képesek felmérni a saját életkörülményeiket és eszerint cselekedni. Sőt, a kutatók tovább mennek, és azt állítják, hogy a növények éreznek, érzésekkel vannak teli, így reagálnak a fájdalomra is.

A növények nem pusztán egymással képesek kommunikálni, hanem más élő szervezetekkel is, mint például az állatok, vagy éppen a gombák. A növények folyamatosan nyomon követik és értékelik is a külső és belső világukat és még válaszokat is adnak, azaz képesek a kommunikációra.

A növények testrészei

Amikor gyerekkorunkban fát rajzolunk, azt képzeljük, hogy a fa lombkoronája a feje, míg a törzse, vagy a fa gyökérzete nem más, mint a növény lába. A kutatók szerint, ez az elképzelés téves. A növényeknek, voltaképpen a gyökérzetük az agyuk és azt lehet mondani, hogy ennek köszönhetően kiterjedt ideghálóval, azaz aggyal rendelkeznek. A növények idegrendszere nem más, mint maga a gyökér csúcsa. Egyes növények sokkal több agyi neuronnal rendelkeznek, mint maga az ember. Többek között ezért is nevezik őket a tudósok tudatos és intelligens lényeknek.

A növények már azért is nagyon csodálatosak, mivel nincs szükségük egy olyan „tárolóra”, mint az embereknek, vagy az állatoknak. Hiszen ez utóbbiaknál az agyban találhatók a neuronok, az agykéreg, vagy maga az idegháló, míg a növények esetében a talaj szolgáltatja a terepet az ideghálók számára.

A növények éreznek, érzékelik a fájdalmat is

A növények tehát tudatos lények, akik érzékelik a fájdalmat. A tudósok kíváncsiak voltak arra, hogyan lehet csökkenteni egy-egy növény fájdalmát, például annak átültetésekor. Olyan szereket adtak ezeknek a növényeknek, mint az embernek, amikor nagy fájdalmaik vannak. Az egyik ilyen szer, a morfium volt. A tudósok szerint, a növények éppen úgy reagáltak a morfiumra, mint az emberi lények, azaz jelentősen lecsökkent a fájdalomszintjük, azaz ezzel is bebizonyosodott, hogy a növények is éppen olyan érző lények, akárcsak az ember.

Kapcsolódó cikkek

Játékok és trambulin a kertben

Játékok és trambulin a kertben

Ha abban a szerencsés helyzetben van, hogy boldog kerttulajdonos lehet, bizonyára tudja, hogy a kisgyermekek mennyire szeretnek a szabadban játszani.

Munkaruha - 5 dolog, amit egy jó munkás póló nyújt neked

5 dolog, amit egy jó munkás póló nyújt neked

Amikor munkás pólókról van szó, az embernek legtöbbször a kinyúlt, lyukas, régen nem használt ruhadarabjai jutnak eszébe, amelyek tökéletesen a kerti munkához, a garázsban való bütyköléshez vagy egyéb fizikai munkához.

A növények, hasonlóan az emberhez - A növények éreznek és intelligensek is – intelligens lények.

A növények éreznek és intelligensek is

A növények éppen olyan tudatos és érző lények, mint az emberek. A kutatások azt bizonyítják, hogy a növények is fejlett intelligenciával rendelkeznek.