Tetőtéri ablak – megoldás a minőségi lakóterekhez

A tetőterek sok háztartás részét képezik, viszont kevés helyen használják ki azokat hatékony módon. Persze nem tagadhatjuk, hogy ehhez némi befektetett energia és pénz is szükséges, cserében azonban új és minőségi lakótérhez juthatunk a meglévőkön felül.
Tetőtéri ablak – megoldás a minőségi lakóterekhez

Hasznos terek

Egy ház vagy akár egy lakás szinte sosem lehet elég nagy. Az optimális elrendezés lényegében folyamatosan változik, ahogy bővül, csökken vagy bármilyen módon alakul tárgyaink köre. Egy új bútor, egy új stílus és máris mindent kétszer át kell gondolnunk, ha a korábbihoz hasonló komfortot szeretnénk elérni. Ilyenkor is jól jöhet az, ha rendelkezünk olyan plusz térrel, mely bővíti a mozgásterünket szó szerinti és átvitt értelemben is.

E tekintetben mindenképpen érdemes szót ejteni a tetőterekről, mely sok ház vagy lakás sajátjai, de nem minden esetben kerülnek hasznosításra, legalábbis nem lakótérként. Ezeket a helyiségeket sok kétség és negatív tapasztalat övezi, holott kiváló alapot jelentenek új helyiségek kialakítására. Ezért persze tenni is kell és minden körülményt úgy alakítani, hogy lakhatásra alkalmas legyen a ház ezen része is. Ehhez az első lépést akár a Roto tetőtéri ablak kínálata is jelentheti.

Fényes körülmények

Hogy miért éppen néhány tetőtéri ablak jelenti az első lépést az átalakításhoz? Számos okból. Bár könnyen lehet, hogy a házépítéskor már bekerültek ablakok a tetőtérbe, ám idővel ezek - főleg ha a helyiség használaton kívül van - roncsolódhatnak, anyaguk elfáradhat, ezáltal pedig szigetelőképességük és más tulajdonságaik is sérülnek. A szigetelés és a megfelelő szellőztetés megoldása ugyanakkor esszenciális eleme egy tetőtéri ablak tulajdonságainak.

Épp ezért, ha a tetőtér felújításában gondolkozunk, először mindenképpen a fontosabb műszaki, technológiai alapokat kell lefektetni. Az új, minőségi tetőtéri ablakok pedig nem csupán a megfelelő szigetelést és szellőzést garantálják, de a természetes fény útját is biztosítják a helyiségekbe. Ez a három jellemző pedig lényegében meg is alapozza a lakóterek komfortját, legyen az tetőtér vagy bármilyen más helyiség.

A választás szabadsága

Habár a tetőtéri ablak formaterve viszonylag keveset változott az évtizedek során, ma már természetesen az ilyen típusú nyílászárókból is sok különböző fajtát találunk a piacon. Legyen szó műszaki tulajdonságokról, a nyitás típusáról, anyaghasználatról vagy akár színről, a forgalmazók jellemzően a legapróbb részletekig képesek konfigurálni a számunkra optimális ablakokat. A termékek ráadásul jellemzően beépítésre készek, így a telepítéssel sem lehet probléma.

A tetőtéri ablak mellé pedig különböző kiegészítők is választhatók, melyek még tovább növelik a mozgásteret. Árnyékolók, fényzáró és hővédő rolók és természetesen szúnyoghálók is elérhetők, melyek specifikusan ilyen ablakokhoz készültek. A megfelelő konstrukcióval a tetőterek is könnyen életre kelhetnek, új tereket és komfortos lakóhelyiségeket biztosítva a már meglévő szobák mellé. A komfort tehát valóban ennél a lépésnél kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Esztétikus dugalj minden enteriőrbe

Esztétikus dugalj minden enteriőrbe

A dugvillák vagy dugaljak kulcsszerepet játszanak az áramforrások és a készülékeink közötti szakadék áthidalásában.

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Ismered már a legnagyobb fürdőszobai termékeket gyártó márkákat? Ha még nem, akkor kattints a cikkünkre és tudd meg, mire számíthatsz tőlük!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kandallót az otthonunkhoz?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kandallót az otthonunkhoz?

Ha szeretne otthonába egy kis meghittséget és meleget varázsolni, a kandalló remek lehetőség erre. A vásárlás előtt azonban sok mindent figyelembe kell vennie.