5 tipp SUP vásárlásához

Amennyiben odavagyunk a SUP-ozásért, akkor valószínűleg már eszünkbe jutott, hogy mennyivel jobban járhatunk, ha saját felszerelést használunk a bérelt eszközök helyett.
5 tipp SUP vásárlásához

Ilyenkor azonban sok kérdés felmerülhet, hiszen a piaci választék rendkívül változatos. Íme öt tipp, amik segítségével könnyebbé válthat az ideális SUP megtalálása.

1. Vegyük figyelembe a felhasználás módját

Az egyik legnagyobb hiba a megfelelő SUP kiválasztása során, hogy csupán az árakra és az aktuális trendekre figyelünk ilyenkor. Azonban ha a felszerelést saját célra szeretnénk vásárolni, akkor mindenképp a mi igényeinkhez mérten érdemes választanunk. Ez azt jelenti, hogy amennyiben csak ritkán járnunk el SUP-ozni, ugyanakkor mégis szeretnénk a bérléssel járó macerától megszabadulni, úgy egy olcsóbb, felfújható SUP is ideális lehet számunkra. Ha viszont gyakorta állunk deszkára, akkor nem érdemes lespórolnunk a megfelelő felszerelés árát, és jobban járunk egy drágább, merev SUP-pal.

2. Fontos a megfelelő méret megtalálása

A megfelelő méretű evező és deszka megtalálása kétségkívül fontos pontja a SUP vásárlás menetének. Itt nem csupán a megadott paraméterekre érdemes odafigyelnünk azonban, tehát nem csak a különféle útmutatók alapján leírt „ideális méret” megtalálása a cél. Fontos, hogy az adott felszerelés valóban kényelmes legyen számunkra, és passzoljon saját, egyedi stílusunkhoz.

3. Márka és minőség

Amennyiben valóban megfelelő felszerelést szeretnénk vásárolni, úgy nem árt figyelnünk a minőségre sem. Ha azt szeretnénk, hogy a SUP-ozás kellemes és biztonságos legyen, akkor tehát a legjobb választást mindenképp az elismert márkák termékei jelentik majd számunkra. Az olyan márkáké, amelyek valóban szavatolják is számunkra a kényelmet és biztonságot. Kicsik esetében pedig különösen fontos odafigyelnünk erre, tehát csemeténknek mindenképp jobb minőségű gyerek SUP-ot vásároljunk.

4. A deszka alakjának kiválasztása

Szinten egy olyan tényezőről beszélhetünk ennek kapcsán, amely kiemelkedő fontossággal bír. Ilyenkor mindenképp érdemes figyelembe vennünk, hogy kezdő SUP-osok vagyunk-e, vagy inkább a rutinosabbak közé soroljunk magunkat. Míg a kezdők számára lekerekített formával rendelkező deszkák jelentik a legjobb választást stabilitásuk miatt, addig a haladók bátran választhatnak akár a hegyesebb versenydeszkákat is.

5. A megfelelő dizájn megtalálása

Bár sokak számára jelentéktelennek tűnhet, a fentebbiek betartása mellett az sem árt, ha olyan felszerelést használunk, amely valóban tükrözi saját egyéniségünket. Tehát nem érdemes elhanyagolnunk a megfelelő dizájn megtalálását sem, ha valóban szeretnénk, hogy élmény legyen a SUP-ozás.

Kapcsolódó cikkek

Fiatalok a Premier League-ben

A 2010-es évek legfiatalabb Premier League játékosai

Megnéztük kik voltak azok a játékosok az utóbbi években akik a legfiatalabban mutatkozhattak be az angol bajnokságba, akad jó néhány tehetség, akiről meg egyáltalán nem sejteni, hogy milyen futballista lesz belőlük, de vannak akik azóta már befutottak és

Síelés, snowboard - néhány dolog, amit nem tudtál erről a két téli sportról

Síelés, snowboard - néhány dolog, amit nem tudtál erről a két téli sportról

Napjainkban nagyon népszerűek a téli sportok is, sokan kedvelik a sít és a snowboardot, de nem biztos, hogy minden titkot tudsz erről a két sportról.

Sporttények

Kevésbé köztudott sportigazságok

Bármekkora sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy sok mindenről így sem hallottál. Ezen megpróbálunk változtatni és bemutatunk kevésbé köztudott sportigazságokat.