5 tipp SUP vásárlásához

Amennyiben odavagyunk a SUP-ozásért, akkor valószínűleg már eszünkbe jutott, hogy mennyivel jobban járhatunk, ha saját felszerelést használunk a bérelt eszközök helyett.
5 tipp SUP vásárlásához

Ilyenkor azonban sok kérdés felmerülhet, hiszen a piaci választék rendkívül változatos. Íme öt tipp, amik segítségével könnyebbé válthat az ideális SUP megtalálása.

1. Vegyük figyelembe a felhasználás módját

Az egyik legnagyobb hiba a megfelelő SUP kiválasztása során, hogy csupán az árakra és az aktuális trendekre figyelünk ilyenkor. Azonban ha a felszerelést saját célra szeretnénk vásárolni, akkor mindenképp a mi igényeinkhez mérten érdemes választanunk. Ez azt jelenti, hogy amennyiben csak ritkán járnunk el SUP-ozni, ugyanakkor mégis szeretnénk a bérléssel járó macerától megszabadulni, úgy egy olcsóbb, felfújható SUP is ideális lehet számunkra. Ha viszont gyakorta állunk deszkára, akkor nem érdemes lespórolnunk a megfelelő felszerelés árát, és jobban járunk egy drágább, merev SUP-pal.

2. Fontos a megfelelő méret megtalálása

A megfelelő méretű evező és deszka megtalálása kétségkívül fontos pontja a SUP vásárlás menetének. Itt nem csupán a megadott paraméterekre érdemes odafigyelnünk azonban, tehát nem csak a különféle útmutatók alapján leírt „ideális méret” megtalálása a cél. Fontos, hogy az adott felszerelés valóban kényelmes legyen számunkra, és passzoljon saját, egyedi stílusunkhoz.

3. Márka és minőség

Amennyiben valóban megfelelő felszerelést szeretnénk vásárolni, úgy nem árt figyelnünk a minőségre sem. Ha azt szeretnénk, hogy a SUP-ozás kellemes és biztonságos legyen, akkor tehát a legjobb választást mindenképp az elismert márkák termékei jelentik majd számunkra. Az olyan márkáké, amelyek valóban szavatolják is számunkra a kényelmet és biztonságot. Kicsik esetében pedig különösen fontos odafigyelnünk erre, tehát csemeténknek mindenképp jobb minőségű gyerek SUP-ot vásároljunk.

4. A deszka alakjának kiválasztása

Szinten egy olyan tényezőről beszélhetünk ennek kapcsán, amely kiemelkedő fontossággal bír. Ilyenkor mindenképp érdemes figyelembe vennünk, hogy kezdő SUP-osok vagyunk-e, vagy inkább a rutinosabbak közé soroljunk magunkat. Míg a kezdők számára lekerekített formával rendelkező deszkák jelentik a legjobb választást stabilitásuk miatt, addig a haladók bátran választhatnak akár a hegyesebb versenydeszkákat is.

5. A megfelelő dizájn megtalálása

Bár sokak számára jelentéktelennek tűnhet, a fentebbiek betartása mellett az sem árt, ha olyan felszerelést használunk, amely valóban tükrözi saját egyéniségünket. Tehát nem érdemes elhanyagolnunk a megfelelő dizájn megtalálását sem, ha valóban szeretnénk, hogy élmény legyen a SUP-ozás.

Kapcsolódó cikkek

A legértékesebb 18 év alattiak

Minden idők legértékesebb 18 év alatti játékosai

A labdarúgópiac árai évről-évről növekvő tendenciát mutatnak, így nem meglepő, hogy a lista éllovasa egy sokak számára még ismeretlen 17 éves francialabdarúgó, de a lista eleje jól bemutatja, hogy mekkora értékbeli növekedés van jelen a mai labdarúgásban

Sportcsillagok, akiknek leáldozott

Sportcsillagok, akiknek leáldozott

A sportsztárok nagyon magasra emelkednek, nem csak hírnév, népszerűség és vagyon tekintetében, hanem önbizalom tekintetében is.

Sporttények

Kevésbé köztudott sportigazságok

Bármekkora sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy sok mindenről így sem hallottál. Ezen megpróbálunk változtatni és bemutatunk kevésbé köztudott sportigazságokat.