Gyerektábor 2024 – nyári tábor 2024 - a környezettudatos PEOPLE TEAM tábor 2024-ban is vár!

Hogyan legyél otthonodtól távol is környezettudatos?
Nyári tábor 2024 - PEOPLE TEAM, a környezettudatos tábor

Hogyan legyél otthonodtól távol is környezettudatos? Akár zöld táborba mész, akár elutazol valahová a családoddal, mindenhol törekedhetsz arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyj magad után – ebből a cikkből kiderül, mit tehetsz bolygónk védelméért.

Tudod már, hogy táborba mész, és szeretnél a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyni magad után? Alább adunk pár tippet arra vonatkozóan, hogyan lehet környezettudatosan nyaralni.

Mindennapi műanyagmentesség

Hagyd otthon a nejlonzacskókat! Ha el akarod különíteni tiszta ruháidat a szennyestől, a célnak egy vászonszatyor vagy papírtasak is megfelel. Tárold vitaminjaidat és gyógyszereidet papírdobozban, a vizet vagy a teát pedig többször használható kulacsban. A PEOPLE TEAM táborában található ivókutakból kedvedre fogyaszthatsz, így nem muszáj palackozott üdítőkkel hűsítened magad.

Tisztálkodás

A flakonokban árusított tusfürdőknek és samponoknak is létezik zöld alternatívája: válassz újrapapírba csomagolt natúr és szilárd szappant, amelyeket fatartón vagy biológiailag lebomló, kézműves szütyőben tárolhatsz. Tudtad? A PEOPLE TEAM kétágyas, saját fürdőszobával és hűtővel felszerelt szobákban szállásolja el az ottalvásra szavazó táborlakókat. Hozd magaddal biológiailag lebomló, komposztálható bambusz fogkefédet, illetve az ugyanebből a perjeféléből készült fogkefetartót. Tubusos fogkrém helyett natúr fogpasztát szerezz be. Csak akkor folyasd a csapot, amikor tényleg szükséges, ezáltal elkerülheted a pazarlást. Használj fa hajkefét – van olyan jó, mint a tömeggyártott darabok, ráadásul az elektrosztatikusság miatt egekbe meredő hajszálaknak is búcsút inthetsz.

Evés-ivás

Amennyiben nálad is kiverik a biztosítékot a műanyag villák, a biztonság kedvéért pakolj a táskádba fémből vagy bambuszból gyártott evőeszközöket. Nyáron előkerülnek a szívószálak is – tartós és higiénikus változatot találhatsz mindkét, fentebb említett anyagból. A fém előnye, hogy hőtartó: hideg italok kortyolásakor ez különösen jó szolgálatot tesz a kánikulában. Valószínűleg vékony tisztítókefével és környezetbarát csomagolásban tudod beszerezni, így a tisztítás és a tisztán tartás is megoldott.

Egyéb tanácsok

Ha bejön a fenntartható életstílus, és szeretnél otthonodban is hasonló megoldásokat látni, szólj anyunak, hogy próbálja ki a környezetkímélő mosóport vagy mosódiót és mosogatógépport. Előbbieket érzékeny bőrűek is probléma nélkül használhatják, és öblítő használatát sem igénylik (illóolajjal azonban még mindig lehet illatosítani). Fehér ruhák mosásakor ajánlott a mosószóda alkalmazása. Izzadásgátlóból van már natúr krémdezodor változat, a parfümöt pedig organikus eredetű testpermet és virágvíz helyettesítheti – nyáron egyébként sem mindenki bírja a tömény aromákat. Arctisztításra és bőrápolásra szintúgy léteznek zöld megoldások. Meglátod, pár nap alatt hozzászoksz a vegyszer- és műanyagmentes háztartáshoz. Addig is kellemes táborozást kívánunk!

Amíg a gyerekek a kecskeméti ottalvós táborban vannak, addig a felnőttek megszállhatnak kettesben egy kecskeméti hotelben, illetve ellátogathatnak a kecskeméti fürdőbe.

Kapcsolódó cikkek

Sok dolog végzi a szemetesben - Miket ne dobjunk a szemétbe? Miért veszélyes? – olyan dolgok is, amelyeknek nem kellene.

Milyen tárgyakat ne dobjunk a szemétbe? Miért veszélyes?

A környezetünk segélykiáltásait ma még nem sokan hallják meg, pedig rengeteg lehetőség van arra, hogy megóvjuk. Sok olyan tárgy és holmi van a háztartásunkban, amelyeknek nem a szemetesben van helye. A cikkben ezekről a tárgyakról lesz szó.

Tényleg zöldnek mondható az elektromos jármű?

Tényleg zöldnek mondható az elektromos jármű?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk, hogy tényleg zöldnek mondhatók-e az elektromos járművek és milyen alternatívák közül választhatunk a legjobb megoldásért.