Lehet, hogy eddig rosszul tudtad? Mi az igazság? Megmutatjuk!

Nagyon sok olyan tévhit kering az emberek között, amelyeket először megcáfolnak, majd kiderül, hogy mégis igaz volt. Mai, információktól terhes világunkban sokszor nagyon nehéz megkülönböztetni az igazi és az álhíreket és ember legyen a talpán, aki az információk tömkelegéből ki tudja választani azokat, amelyek valóban igazak és tényleg hihetünk azokban. A cikkben 5 infóról írjuk le az igazságot.
Nagyon sok tévhite kering a világban - Lehet, hogy eddig rosszul tudtad? Mi az igazság? Megmutatjuk! – a táplálkozással kapcsolatban.

Le kell mondanunk a kedvenc ételeinkről a fogyás érdekében

Ez egy tévhit. Nem attól fogunk lefogyni, ha a jövőben egyáltalán nem eszünk egy falatot sem a kedvenc ételeinkből. Egész egyszerűen képtelenség minden olyan ételt megvonni magunktól, amelyet szeretünk. Nincs olyan, hogy jó és rossz étel, csakis olyan létezik, hogy túlságosan sokat eszünk valamiből. Ezzel a hozzáállással viszont hízhatunk. Tehát a megoldás nem a drasztikus fogyókúra, hanem a mértékletesség. Mindenben. Igaz, hogy nem könnyű betartani a szabályokat, de sokkal nehezebb lenne azt betartani, hogy jövőben soha nem ehetünk azt, amit éppen megkívánunk.

Vannak jó és vannak rossz ételek

Ma nagyon divatos egyes ételeket rossznak kikiáltani, pedig voltaképpen nem léteznek jó és rossz ételek. Nem megfelelő mennyiségek vannak. A cukor csak akkor lesz számunkra veszélyes, ha mértéktelenül fogyasztjuk. Attól sem lesz bajunk, ha néha telített zsírt is fogyasztunk. A gond azzal van, ha mindennap és nagy mennyiségben ennénk telített zsírban gazdag ételeket. Azzal, sokkal rosszabbat teszünk az egészségünkkel, ha alapvető fontosságú táplálékokat vonunk meg a szervezetünktől.

A hangsúlyt mindig a mértékre, a mértékkel fogyasztott ételekre kell helyezni. A kiegyensúlyozott táplálkozás boldogságot és egészséget hozhat az életünkbe, miközben még a testsúlyunk is az ideális tartományban marad.

Mindenkinek ugyanannyi vízre van szüksége

A napi ajánlás körülbelül 2-2,5 liter víz minden felnőttnek. Na de tényleg mindenkinek ugyanennyire? Nem éppen így van. Hiszen egy fekvőbeteg nem biztos, hogy képes ennyit inni, míg egy aktívan sportolónak még kevésnek is bizonyulhat ez az ajánlás. A napi folyadékfogyasztás során, mindig figyelembe kell vennünk a nap folyamán fogyasztott egyéb folyadékmennyiséget, az ebédre elfogyasztott levest és még a zöldségeket és gyümölcsöket is, hiszen ezek is tartalmaznak vizet.

A vitaminok majd helyreállítják az egyensúlyt

Sokan gondolják azt, hogy az egészségtelen táplálkozást majd ellensúlyozza néhány vitamin. Ez az állítás sem igaz. Hiába eszünk mindennap egy maréknyi vitamint, ha nem mozgunk, és nem táplálkozunk egészségesen. A vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és fitokémiai anyagokat még mindig jobb természetes forrásból bevinni a szervezetünkbe, mint abban bízni, hogy a nem éppen egészséges ételek negatív hatásait kivédhetjük azzal, ha néhány szem vitamint eszünk minden egyes nap.

A fagyasztott zöldség nem egészséges

Ez az állítás hamis. A leszüretelt zöldségek és gyümölcsök sokat veszítenek tápértékükből, amíg a fáról, a földekről a célhelyekre kerülnek. Ezzel szemben, ha a zöldségek és a gyümölcsök sorsa a fagyasztás, akkor nagyon gyorsan dolgoznak ezekkel a táplálékokkal, azaz nagyon hamar feldolgozzák azokat. Éppen ezért sem az élvezeti értékükből, sem pedig a tápértékükből nem veszítenek olyan sokat, ellentétben azokkal a zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyeket hosszú ideig szállítanak, majd megint csak hosszú ideig tárolják azokat a zöldséges standokon.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan csökkentheti a meditáció a stresszt és a szorongást?

Hogyan csökkentheti a meditáció a stresszt és a szorongást?

A szorongás és a stressz csökkentésének egyik legjobb módja, ha elismerjük érzéseink közvetlen megtapasztalását.

Nagyon sok tévhite kering a világban - Lehet, hogy eddig rosszul tudtad? Mi az igazság? Megmutatjuk! – a táplálkozással kapcsolatban.

Lehet, hogy eddig rosszul tudtad? Mi az igazság? Megmutatjuk!

A táplálékokkal kapcsolatban nagyon sok és sokféle információ és tévhit kering. Most néhány ilyen információt tisztázunk és vesézünk ki a cikkben.

Macskatartás városi környezetben - Hogyan tarthatunk macskát lakásban vagy városi lakókörnyezetben.

Macskatartás városi környezetben - Hogyan tarthatunk macskát lakásban vagy városi lakókörnyezetben.

A városi életmód és lakásban tartott macska egyáltalán nem zárja ki a boldog és egészséges kisállattartást.