Élj zölden! Mutatunk néhány hasznos ötletet

Bizonyára te is nagyon jól tudod, mekkora pazarlás folyik a világban. Az ember teljesen kizsákmányolja a természetet, éppen ezért nagyon vigyáznunk kell a körülöttünk lévő világra, élőlényekre, a tisztaságra. Hol is kezdhetnénk el a zöldebb életet, mint a saját környezetünkben? Mutatunk néhány olyan ötletet, ami kicsit segíthet azon, hogy begyógyítsuk a világon ejtett sebeket. Ha mindenki csak néhány „tapaszt” helyezne az ember által okozott sérülésekre, hamarosan nem kellene aggódnunk a világért és önmagunkért.
A zöldebb élettől a világ is fellélegzik - Élj zölden! Mutatunk néhány hasznos ötletet

Kertészkedj!

A kertészkedés nem csak testileg tesz fitté, nem csak a mentális betegségektől óvhat meg, de még az egészségedet is véded, hiszen így biztos, hogy bio zöldség és gyümölcs kerül az asztalodra.

Ne pazarolj!

A pazarlás vétek. Mai modern világunkban nagyon sokat pazarol az ember. Sajnos, élelmiszert is nagyon sokan dobnak ki. A zöldség és a gyümölcs héja – és még nagyon sok minden – remekül komposztálható, így ha kertes házban élsz, élj ezzel a lehetőséggel.

Használj légtisztító növényeket

A levegő nem csak odakint szennyezett, hanem a lakásunkban is lehetnek olyan berendezések, dekorációs és lakberendezési tárgyak, amelyek szennyező anyagokat juttatnak a környezetbe, amit aztán belélegzünk és ezzel különféle betegségeket szerezhetünk. Használj a lakásban légtisztító növényeket. Légfrissítő helyett pedig szellőztess gyakrabban.

Spórolj a vízzel, a gázzal, az árammal

A spórolás nem csak a pénztárcánknak hasznos, de nem terheljük a környezetünket sem annyira, ha vigyázunk az energia és a vízfogyasztásra. Miért kellene minden este egy teli kád vízben fürdeni, amikor percek alatt le is lehet zuhanyozni?

Kevesebb műanyag és papír

A műanyag rendkívül módon szennyezi a környezetet. Ezek a műanyagtermékek hosszú ideig szennyezik a talajt, a vizeket és nagyon hosszú ideig nem bomlanak le. Műanyag palack helyett, használj üveget. A papírral pedig spórolj, hiszen a papírgyártáshoz fa szükséges, viszont a fák irtásával a természetet csonkítjuk és károsítjuk meg.

Fogyassz helyi termelőtől

Minél kevesebb utat kell egy adott árunak megtennie, annál jobban óvjuk a világunkat, annál kevesebb szennyezőanyag kerül a levegőbe. Miért ne lehetne a helyi termelőtől húst, tejet, zöldséget, gyümölcsöt, mézet és egyebet venni? Miért kellene nekünk épp az a termék, amelyet több ezer kilométerről szállítottak hazánkba? Éljünk okosan és döntsünk okosan. A világ és a saját érdekünkben is.

Egyél kevesebb húst

A különféle mezőgazdasági eljárások és maga az állattenyésztés is nagyban hozzájárul a klímaváltozáshoz. Ne csak emiatt fogyassz kevesebb húst, hiszen az időszakos böjt, a méreganyagoktól is megszabadít és még a világgal is jót teszel ezzel.

Használj természetes tisztítószereket

A bolti tisztítószerek többsége tele van mindenféle egészségre ártalmas anyaggal. Ha van otthon szódabikarbóna, ecet, citrom, citromsav, némi különleges illatú illóolaj, akkor már nem is nagyon van másra szükséged. Ezek a természetes anyagok nem csak remek tisztaságot teremtenek, de még fertőtlenítenek is.

Kapcsolódó cikkek

Sok dolog végzi a szemetesben - Miket ne dobjunk a szemétbe? Miért veszélyes? – olyan dolgok is, amelyeknek nem kellene.

Milyen tárgyakat ne dobjunk a szemétbe? Miért veszélyes?

A környezetünk segélykiáltásait ma még nem sokan hallják meg, pedig rengeteg lehetőség van arra, hogy megóvjuk. Sok olyan tárgy és holmi van a háztartásunkban, amelyeknek nem a szemetesben van helye. A cikkben ezekről a tárgyakról lesz szó.

A zöldebb élettől a világ is fellélegzik - Élj zölden! Mutatunk néhány hasznos ötletet

Élj zölden! Mutatunk néhány hasznos ötletet

A cikkben adunk néhány tippet, hogyan éljünk zöldebben, azaz úgy, hogy a környezetünket védjük. Erre nagyon nagy szükség van, hiszen a világ sorsa csakis rajtunk, embereken múlik.

Tényleg zöldnek mondható az elektromos jármű?

Tényleg zöldnek mondható az elektromos jármű?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk, hogy tényleg zöldnek mondhatók-e az elektromos járművek és milyen alternatívák közül választhatunk a legjobb megoldásért.