Élj zölden! Mutatunk néhány hasznos ötletet

Bizonyára te is nagyon jól tudod, mekkora pazarlás folyik a világban. Az ember teljesen kizsákmányolja a természetet, éppen ezért nagyon vigyáznunk kell a körülöttünk lévő világra, élőlényekre, a tisztaságra. Hol is kezdhetnénk el a zöldebb életet, mint a saját környezetünkben? Mutatunk néhány olyan ötletet, ami kicsit segíthet azon, hogy begyógyítsuk a világon ejtett sebeket. Ha mindenki csak néhány „tapaszt” helyezne az ember által okozott sérülésekre, hamarosan nem kellene aggódnunk a világért és önmagunkért.
A zöldebb élettől a világ is fellélegzik - Élj zölden! Mutatunk néhány hasznos ötletet

Kertészkedj!

A kertészkedés nem csak testileg tesz fitté, nem csak a mentális betegségektől óvhat meg, de még az egészségedet is véded, hiszen így biztos, hogy bio zöldség és gyümölcs kerül az asztalodra.

Ne pazarolj!

A pazarlás vétek. Mai modern világunkban nagyon sokat pazarol az ember. Sajnos, élelmiszert is nagyon sokan dobnak ki. A zöldség és a gyümölcs héja – és még nagyon sok minden – remekül komposztálható, így ha kertes házban élsz, élj ezzel a lehetőséggel.

Használj légtisztító növényeket

A levegő nem csak odakint szennyezett, hanem a lakásunkban is lehetnek olyan berendezések, dekorációs és lakberendezési tárgyak, amelyek szennyező anyagokat juttatnak a környezetbe, amit aztán belélegzünk és ezzel különféle betegségeket szerezhetünk. Használj a lakásban légtisztító növényeket. Légfrissítő helyett pedig szellőztess gyakrabban.

Spórolj a vízzel, a gázzal, az árammal

A spórolás nem csak a pénztárcánknak hasznos, de nem terheljük a környezetünket sem annyira, ha vigyázunk az energia és a vízfogyasztásra. Miért kellene minden este egy teli kád vízben fürdeni, amikor percek alatt le is lehet zuhanyozni?

Kevesebb műanyag és papír

A műanyag rendkívül módon szennyezi a környezetet. Ezek a műanyagtermékek hosszú ideig szennyezik a talajt, a vizeket és nagyon hosszú ideig nem bomlanak le. Műanyag palack helyett, használj üveget. A papírral pedig spórolj, hiszen a papírgyártáshoz fa szükséges, viszont a fák irtásával a természetet csonkítjuk és károsítjuk meg.

Fogyassz helyi termelőtől

Minél kevesebb utat kell egy adott árunak megtennie, annál jobban óvjuk a világunkat, annál kevesebb szennyezőanyag kerül a levegőbe. Miért ne lehetne a helyi termelőtől húst, tejet, zöldséget, gyümölcsöt, mézet és egyebet venni? Miért kellene nekünk épp az a termék, amelyet több ezer kilométerről szállítottak hazánkba? Éljünk okosan és döntsünk okosan. A világ és a saját érdekünkben is.

Egyél kevesebb húst

A különféle mezőgazdasági eljárások és maga az állattenyésztés is nagyban hozzájárul a klímaváltozáshoz. Ne csak emiatt fogyassz kevesebb húst, hiszen az időszakos böjt, a méreganyagoktól is megszabadít és még a világgal is jót teszel ezzel.

Használj természetes tisztítószereket

A bolti tisztítószerek többsége tele van mindenféle egészségre ártalmas anyaggal. Ha van otthon szódabikarbóna, ecet, citrom, citromsav, némi különleges illatú illóolaj, akkor már nem is nagyon van másra szükséged. Ezek a természetes anyagok nem csak remek tisztaságot teremtenek, de még fertőtlenítenek is.

Kapcsolódó cikkek

Tényleg zöldnek mondható az elektromos jármű?

Tényleg zöldnek mondható az elektromos jármű?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk, hogy tényleg zöldnek mondhatók-e az elektromos járművek és milyen alternatívák közül választhatunk a legjobb megoldásért.

Karácsonyfa, műfenyő - milyet érdemes választani?

Karácsonyfa, műfenyő - milyet érdemes választani?

Műfenyővel is igazi a karácsony! Van már hófödte hatású műfenyőfa is.